Wat is zwart knoflook nu precies?

De zwarte knoflook wordt geproduceerd door een langdurig fermentatie- en verouderingsproces waarbij verse, witte knoflookbollen gedurende langere tijd – soms tot een maand – tussen 140 en 190 F (60 tot 87 C) bij een hoge luchtvochtigheid worden gehouden. Door dit proces veranderen de kleur, textuur en smaak van de hele bol.

“Dit helpt de bol delicaat te worden en deze vreemde, zwarte tint te produceren”

Sommige mensen verwarren zwarte knoflook met geroosterde knoflook, maar hun smaakprofielen zijn aanzienlijk anders. In tegenstelling tot geroosterde knoflook, die zijn suikers op hoog vuur karamelliseert. Wordt zwarte knoflook gedurende lange tijd op een constante temperatuur gehouden. Wat resulteert in een melasse-achtige, lichtzoet smaakprofiel, en een plakkerige textuur.

Is zwarte knoflook goed voor je?

De natuurlijke gezondheidsvoordelen van knoflook, worden alleen maar versterkt tijdens de fermentatie- en verouderingsprocessen.

Artsen adviseren echter dat patiënten die bloedverdunners gebruiken, voorzichtigheid te moeten betrachten wanneer ze overwegen zwarte knoflook in hun dieet op te nemen.

“Knoflook verdunt het bloed een beetje meer als je bloedverdunners gebruikt. Maar als je er niet allergisch voor bent en geen bloedstollingsafwijkingen hebt, dan kun je er lekker van genieten en de voordelen benutten.

De gezondheidsvoordelen van zwarte knoflook zijn talrijk

Verbetert de gezondheid van de hersenen

Omdat we weten dat een ontsteking in de hersenen het geheugen kan aantasten, of de hersenfunctie in de loop van de tijd kan verslechteren. Kan zwarte knoflook helpen bij de algemene gezondheid van de hersenen.

Sommige wetenschappers ontdekten een chemische stof die verband houdt met de ziekte van Alzheimer. Ze geloven dat als we hersenontsteking zouden kunnen verminderen, deze stof minder wijdverspreid zou zijn. En dat individuen minder kans zouden hebben om de ziekte van Alzheimer te krijgen.”

Er zijn meer antioxidanten aanwezig

Antioxidanten zijn verbindingen die je cellen beschermen tegen vrije radicalen (moleculen die een rol spelen bij veel aandoeningen zoals hartaandoeningen of kanker). Als gevolg van het fermentatieproces bevat zwarte knoflook twee tot drie keer meer antioxidanten dan rauwe knoflook.

Als we naar antioxidanten kijken, kunnen we zien hoe ze je cellen kunnen helpen beschermen tegen oxidatieve schade.” Sommige onderzoeken tonen zelfs aan dat het kanker bestrijdende eigenschappen heeft en je lever kan beschermen tegen schade.”

Helpt bij de regulering van de bloedsuikerspiegel

ZWARTE KNOFLOOK

Een hoge bloedsuikerspiegel (hyperglykemie) kan leiden tot ernstige problemen zoals hartaandoeningen, nierfalen en zenuwbeschadiging. Terwijl een lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) kan leiden tot toevallen, flauwvallen en overlijden.

Onregelmatige bloedsuikerspiegels kunnen diabetesproblemen veroorzaken of verergeren. Maar onderzoek toont aan dat zwarte knoflook helpt de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Zwarte knoflook bevat het probioticum dat helpt bij het voorkomen van zwangerschapsdiabetes.” “Ook helpt je om je honger te onderdrukken en je bloedsuikerspiegel te verlagen.

Wanneer je bloedsuikerspiegel lager is, is je kans op het ontwikkelen van diabetesproblemen kleiner.”

Verlaagt het risico op hart- en vaatziekten

Zwarte knoflook kan het “slechte” LDL-cholesterol verlagen en het “goede” HDL-cholesterol in het lichaam verhogen. Als gevolg hiervan kunnen je hart en bloedvaten minder ontstoken worden, terwijl je een verhoogde bloedstroom ervaart. “Over het algemeen zal de zwarte knoflook je lipidenprofiel helpen verbeteren.

Huidvoordelen van zwarte knoflook

Knoflook wordt al lang gebruikt in natuurlijke lokale remedies voor huidproblemen. Zwarte knoflook heeft de volgende huidvoordelen:

  • Het verlicht de eczeem symptomen, wratten, acne en psoriasis
  • Het beschermt tegen huidinfecties
  • Helpt bij wondgenezing
  • Het vermindert de rimpels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk