Douchen met koud water is brrr. Niet fijn en niet lekker. Het gedachte al maakt je trillend, maar wacht eens even, het is misschien wel heerlijk om het regelmatig te doen. Het gevoel pas nadat je klaar bent met douchen. Je voelt je lekker fris en je huid voelt lekker strak en schoon. Niet dat alleen maar door de koude douche stijgt je hartslag en gaat je bloed sneller stromen wat je energiek maakt. zo zijn er nog veel meer voordelen van het douchen met koude water. Lees het artikel verder en je komt er meer over te weten.

Een koude douche op de vroege morgen is een straf, althans voor mij, ik word somber van het idee alleen al, maar toch is het het verstandig om te doen. Haal diep adem en ga er onder staan, dat is namelijk goed voor de zuurstofopname en het versterkt je immuunsysteem.

Ja, van koud douchen ga je afvallen maar hoe?

Weet je dat je van koud douchen kan afvallen? Mogelijk heb je hier nog nooit van gehoord. Het is waardevol wat ik je hier over ga vertellen. Koud douchen stimuleert de bruine vet in ons lichaam. Oke! Wat is de bruine vet zou je je nu afvragen? De rol van de bruine vet in ons lichaam is om de warmte te genereren tijdens het douchen met koude water en het ook zo te houden. Daarom voelen wij ons warm na de koude douche, het is gezond en nog eens lekker.

Nou, hoe val je er van af. Het antwoord is als volgt: Als je een koude douche neemt, wordt de bruine vet geactiveerd. Deze bruine vet zorgt er voor dat je lichaam meer energie verbruikt om het warm te houden, waardoor je calorieën verbrandt. Zo simpel kan het dus zijn om af te vallen. Maar ik neem aan dat je wel snapt dat het geen wondermiddel is. Probeer minimaal één keer per dag met koude water te douchen en hou het vol voor de komende maanden. Je zult het op een dag merken.

Laat je haar en huid uitstralen door koud douchen

Douchen met koud water alleen heeft verder ook voordelen voor onze haar en huid. Zo kunnen ze de helderheid uitstralen en ze worden zacht en strak. Ook als je last hebt van droge of pluizige haar. Je haar kan prima hersteld worden door de koude water. Je hoeft het alleen maar te doen en je krijgt je gezonde haar terug.

Begin met opbouwen van koud douchen naar kouder?

Het is kwestie van regelmatig douchen met koude water, dus elke dag oftewel elke ochtend oefenen met koud douchen. begin met warm douchen en eindig met koud afspoelen. de gevorderden hierin kunnen de hele douche sessie in koude water doen maar de beginners kunnen beter rustig opbouwen zodat er een goede basis ontstaat wat er voor altijd zou blijven.

Hoe bouw je het op?

Je begint met de handen en voeten, daarna de onderarmen en benen. En dan ga je verder met de bovenarmen en benen, en in één keer spoel je je helemaal koud af. Het is belangrijk dat je niet direct met je gezicht of hoofd begint. Dat kan je oefening moeilijker maken. Door de schok gaat je ademhaling omhoog, waardoor je onrustig wordt en dat is niet wat we willen. Begin altijd met kleine stappen en bouw het rustig op. Je begint je oefeningen met een paar seconden en je breidt het met de tijd uit naar een paar minuten. Voor het optimaal gezondheidseffect is drie tot vijf minuten voldoende.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk