Leef je gehaast, altijd maar overal heen rennen? Denk je dat de tijd je vijand is, en dat je er nooit genoeg gebruik van maakt? Welkom in de moderne wereld en haar buzzword: stress. Maar maak je je geen zorgen want er is altijd een oplossing. En in dit artikel geef ik je een aantal tips om te stoppen met stressen en meer van je leven te gaan genieten.

Weinig mensen worden gespaard van deze “moderne plaag”, die ons soms troost (“Wow, ik ben niet de enige die gestrest is, er is ook niets aan de hand”), maar het verandert niets aan het belangrijkste feit: overmatige stress is schadelijk en slokt ons leven nutteloos op.

STOP MET STRESSEN

Bijvoorbeeld, dat de nacht komt en je niet kunt slapen, alleen maar denkend aan de berg van hangende taken, of dat je schreeuwt tegen je jonge kinderen, omdat je overladen bent met werk, of dat je geen tijd hebt om plezier te hebben, omdat alles in je routine een verplichting is. Dit alles eist zijn tol en heeft zeer hoge kosten.

Daarom moet het vinden van manieren om te stoppen met stressen een prioriteit zijn. We zijn begripvoller, wijzer en gelukkiger als we innerlijke kalmte hebben, zo niet altijd, dan toch de meeste tijd.
Dus als je je stressniveau laag genoeg wilt houden, om je te helpen jezelf te pushen en je onderdeel te voelen van deze snelle maatschappij, lees dan hieronder.

Mooi en gezondMooi en gezond

Adem diep in

Omdat we niet allemaal om dezelfde redenen gestrest raken, is er geen eenduidige handleiding om stress te vermijden. Hoe dan ook, als er één ding is dat nooit faalt, dan is het wel een paar minuten de tijd nemen om te ademen. Als je diep ademhaalt, krijgen de hersenen meer zuurstof en als gevolg daarvan, wordt het parasympatische zenuwstelsel (het zenuwstelsel dat de toestand van kalmte in ons lichaam veroorzaakt) gestimuleerd.

Het is te vergelijken met in bed liggen, als je je pijnlijk voelt. Als je eenmaal de ademhalingsoefeningen hebt gedaan, zul je er niet meer mee op kunnen houden, ze zijn erg gemakkelijk en effectief. Meditatie is ook een uitstekend alternatief om stress te verlichten.

Weet wanneer je een pauze verdient

Het kan heel verleidelijk zijn om door te werken, als we zoveel te doen hebben, en zo weinig tijd hebben om het af te maken. Maar zelfs als je het weigert te accepteren, gaan je prestaties geleidelijk achteruit en hoezeer je ook het gevoel hebt dat je productief bent, het is tijd die erg verspild is.

Hoewel wanneer we rusten, dat gevoel van “niets doen” ons gek kan maken, is de realiteit dat je iets doet dat net zo belangrijk is als werken: je geest de adempauze geven die het nodig heeft om door te gaan.

Kom dichter bij degenen die van je houden

Het is wetenschappelijk bewezen dat een simpele knuffel van je partner je stemming onmiddellijk kan verbeteren. Als we gestrest zijn, schiet het cortisolniveau (het stresshormoon) omhoog en bedreigt het ons immuunsysteem. Maar zodra we lichamelijk contact hebben met onze partner, laten de hersenen oxytocine (bekend als het liefdeshormoon) vrij en dit herstelt een gevoel van vertrouwen en welzijn en verlaagt het cortisolniveau.

Kantoor en schoolKantoor en school

Zoals u ziet, hebben we allemaal op verschillende niveaus, en om verschillende redenen last van stress. Daarom is het voor ons allemaal noodzakelijk om te beginnen met het verlichten van de last die we onszelf opleggen, en om te herkennen wanneer we genoeg hebben gegeven en het verdienen om uit te rusten. Een klein beetje stress kan zelfs positief zijn, maar wanneer het ons overweldigt, kan het onze gezondheid sterk beïnvloeden.

Geef geen betekenis weg

stop met stressen

In plaats van ons te concentreren op wat echt belangrijk is, verspillen we vaak tijd door ons druk te maken over simpele details. Ik weet dat het heel moeilijk is, maar zodra je begint los te laten wat je leven niet overstijgt en je alleen maar in een slecht humeur brengt, zal een gevoel van vrijheid je geest overnemen.

Er zijn bepaalde aspecten van het leven of van mensen die we niet kunnen veranderen en het enige wat we voor onszelf kunnen doen is ACCEPTEREN.
Begin na te denken over deze manieren om te stoppen met stressen en je zult zien hoe goed je je voelt! Wil je vandaag nog aan de slag voor een leven zonder stress, klik dan hier:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk