Het komt allemaal neer op aanwezig zijn bij jezelf, geest en lichaam. Hoe creëer je Me-Time? Me Time is een bewuste poging om (broodnodige) vrije tijd te nemen om je batterijen weer op te laden. Mijn tijd kan op verschillende manieren worden gebruikt, die van persoon tot persoon verschillen.

Het kan worden bereikt door een bad te nemen, een boek te lezen, een wandeling te maken, yoga te beoefenen, je haar of nagels te laten doen en een verscheidenheid aan andere activiteiten te doen. In wezen breng je geweldige Me-Time door als je alleen bent met je gedachten en mindfulness beoefent tijdens elke activiteit.

Waarom is Me-Time zo belangrijk?

Want of we het nu leuk vinden of niet, onze geest en ons lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, en om onze geest en ons lichaam goed te laten werken, moeten ze synchroon lopen. Als dat niet het geval is, kun je verschillen in beide zien.

Mooi en gezondMooi en gezond

Stress en spanning kunnen bijvoorbeeld in uw lichaam verschijnen als pijntjes en kwalen zoals maagkrampen, rug- of nekklachten of zelfs hoofdpijn. Omgekeerd geldt hetzelfde idee. Als u een lichamelijke aandoening heeft waardoor u uw normale taken niet kunt uitvoeren, merkt u mogelijk een verschuiving in uw humeur, motivatie of aandacht.

Het is opmerkelijk hoe onze geest en ons lichaam met ons communiceren, en regelmatig Me Time nemen helpt je om hun signalen te begrijpen en actie te ondernemen op basis van wat je nodig hebt om gezond te zijn.

Hier zijn enkele tips om Me-Time te creëren

Hanteer een logboek

Schrijf je emoties, zorgen, gedachten en dromen op. gewoon alles wat in je opkomt. Het hoeft geen regelmatige opgave te zijn. schrijf wanneer het je uitkomt en maak het op den duur een gewoonte in je leven. Neem een ​​klein notitieboekje overal mee en gebruik het in plaats van je telefoon als je je verveelt of zenuwachtig bent (psst… ontdek hier meer ideeën voor activiteiten zonder telefoon).

Vind een leuke bezigheid

Wat doe je graag om je je te vermaken? Waar wil je je vrije tijd liever mee doorbrengen Geen tijd om ’s middags te tennissen? Wandel dan 20 minuten door het park. Hou je van lezen? Kies een plek thuis of bij een leescafé en ga lekker lezen. Wil je iets doen dat meer planning en misschien tijd vereist? Begin met het maken van een plan (en laat het gebeuren).

Woon een film bij.. gewoon in je eentje

Je kan natuurlijk een vriend of je partner meenemen, maar in je eentje naar de film gaan zorgt voor een uniek ‘me-time’ gevoel. Je mag voor je favoriete film kiezen en voor een plek waar je graag wilt zitten. Er zijn geen gedeelde snacks en je wordt de mysterieuze vreemdeling waar iedereen nieuwsgierig naar is (en stiekem jaloers op is).

Volg je lievelingscursus

Heb je een keer per week een uurtje of twee over? Overweeg een les te volgen over iets op je bucketlist dat je altijd al hebt willen leren of doen. Koken, stijldansen, een nieuwe taal leren, manden vlechten? De mogelijkheden zijn eindeloos. Doe het alleen of met een gelijkgestemde vriend of vriendin en leer en geniet. Het is jouw moment.

StudieboekenStudieboeken

Neem een lekkere douche

Ja, het is cliché, maar douchen is echt de ultieme “me time”. Voeg bubbels of aromatherapie toe, en neem je telefoon mee om naar je favoriete muziek te luisteren terwijl je ontspant. Lange en ongehaaste baden zijn ideaal, maar het hoeft ook geen uur te zijn. Even ontspannen onder de douche of in bad kan prettig aanvoelen.

Je hoofd leegmaken

Hoe creëer je Me-Time?
Hoe creëer je Me-Time?

Mediteer, beoefen yoga, of zet wat energieke muziek op en dans enthousiast rond. Zoek uit wat voor jou werkt, en een moment van de dag waarop je helemaal alleen kunt zijn (vroege ochtenden zijn een goede keuze), en laat het gewoon zo lang mogelijk los.

Hou je je actief

Ga naar buiten voor een rondje hardlopen of wandelen, doe mee aan een groepsles of ga naar de sportschool en sluit af met een sauna bijvoorbeeld. Moeite met het vinden van tijd? Omdat je gezondheid een prioriteit is, hoef je je niet schuldig te voelen, want deze activiteiten maken je juist productiever dan ooit. Zoek een activiteit dat je leuk vindt en het “me time”-effect zal volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk