slim leven met weinig geld.

Slim leven met weinig geld is wat veel mensen zich bezig houdt in deze dure tijden. Pak maar een kopje koffie en ga lekker lezen en leer.

Ik zal maar met de deur in huis vallen, en ik begin dit artikel met wat tips geven waar jij, ik en iedereen baat aan kan hebben, en zeker in de tijden van inflatie zijn deze tips zeer gewild. In dit artikel geef ik je een paar tips om slim te leren leven met weinig geld.

Maak een budget:

Een budget opstellen lijkt misschien moeilijk, maar het helpt jouw uitgaven te beperken, en het zorgt voor meer duidelijkheid in je financiën. Het zorgt ervoor dat je niet te veel uitgeeft. Een budget vaststellen voor een week of maand, geeft men veel rust. Je weet precies waar je je geld aan moet besteden, wat je gaat helpen je spaardoelen te bereiken en ook per wanneer. Maak een lijstje met je dagelijkse uitgaven en hou deze bij. Ga op een wijze manier met je geld om, en je zult merken dat het veel leuker en simpeler is dan je had gedacht.

Leef binnen je mogelijkheden:

Heb je echt om een paar jaar een nieuwe auto nodig? Ik denk het persoonlijk niet. Sommige mensen verspillen elke cent die ze verdienen zonder na te denken over de toekomst. Het is niet nodig om meer geld uit te geven naarmate je verder komt in je baan bijvoorbeeld, maar juist meer te gaan sparen.

slim leven met weinig geld

Om een ​​verstandig financieel leven te leiden, moet je ernaar streven een fatsoenlijk leven te leiden dat je je kan veroorloven. Waarom een duur leven leiden als het goedkoper kan. En ik kan je wel vertellen dat het niet minder leuk is. Integendeel, het kan veel leuker en uitdagender er uit zien. Je kan op een niveau leven dat jij maar wilt, als je maar een beetje slim en creatief er mee omgaat.

Het is niet gek om bijvoorbeeld een blazer of jurk, of wat dan ook in een aanbieding te kopen, dan een volle prijs te moeten betalen. Let er wel op dat de kledingstuk nog steeds dezelfde waarde heeft. Nogmaals, Leer slim te leven met weinig geld.

Maak van sparen een gewoonte:

Het is eenvoudiger om geld te besparen als je je geplande spaarbedrag als een maandelijkse factuur behandelt. En net zoals je voor andere uitgaven zou doen, zet je elke betaaldag wat geld opzij om te sparen. Je kan beginnen met een klein bedrag en dit in een ´vaste spaarplan´ vastleggen.

Hou winkel-folders in de gaten:

Het lijkt in eerste instantie vervelend om een gewoonte van te maken, maar het is uiteindelijk een kwestie van wennen. Ik was ook zo´n type die de aanbiedingen nooit, oftewel zelden in de hand neemt. Maar sinds de inflatie, ben ik er meer gaan opletten. En één van de routines die mezelf heb aangeleerd is een folder doornemen voor ik een bezoekje breng naar een supermarkt. En dat geldt natuurlijk ook voor andere zaken, zoals kleding, huisspullen over het algemeen of vakanties boeken. Voor deze laatste check ik regelmatig de leukstetickets.nl.

Ik moet je eerlijk vertellen, dat deze simpele routine, mij iedere keer wat centjes bespaart. En centen per keer betekent een bepaald bedrag per maand en zo ook per jaar. Het is dus zeker de moeite waard om het te gaan proberen of gewoon (te doen).

slim leven met weinig geld.

Los je schulden regelmatig af:

Rente op creditcards, schoolleningen, autoleningen en andere consumentenschulden is geld dat wordt verspild. Voer zoveel mogelijk betalingen uit om uw schuld af te betalen. Probeer ook elke maand meer te betalen op de leningen met de hoogste rentetarieven. Een andere manier om geld te besparen op rente is om uw maandelijkse betaling te voldoen zodra je het geld heeft, in plaats van te wachten tot de vervaldatum. Geloof mij, het bespaart je niet alleen geld, maar ook veel stress en negatieve energie.

Maak tijd voor je financiën:

De meeste mensen besteden weinig tot geen moeite aan hun financiën, budgettering en het nemen van weloverwogen financiële beslissingen. Als je elke maand een paar uur besteedt aan het controleren van je rekeningen, bezittingen en inkomen, kun je actiever zijn in het beheren van je persoonlijke financiën. Deze nadruk zal je helpen te begrijpen waar je geld naartoe gaat en hoe je je financiële situatie kunt verbeteren. Alleen ´´Tijd maken hiervoor´´ zal je niet in staat stellen verstandige financiële beslissingen te nemen, maar het zal je ongetwijfeld op weg helpen. Begin ergens en stel het niet uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk