Jij en je eigen geluk is belangrijk en jouw geluk zou niet van een plek, iets of iemand moeten afhangen. daarom geef ik je de volgende tip mee, wees niet afhankelijk hoe moeilijk de situatie ook is, want voordat je het weet ben je een deel van jezelf kwijt en dat wil je niet.

Wat is de gezonde afhankelijkheid

Wanneer het over afhankelijkheid gaat, wil ik als eerst beginnen met de gezonde en normale variant. Iedereen kan afhankelijk zijn van bepaalde personen of omstandigheden. De medewerker is bijvoorbeeld afhankelijk van zijn werkgever die zijn salaris aan het eind van de maand uitbetaalt. Een patiënt is afhankelijk van zijn zorgverleners zoals de arts, zuster en een apotheker. Tot nu toe is er niets mis mee toch? Maar wanneer spreken we van ongezonde afhankelijkheid?

Wat is de ongezonde afhankelijkheid

In de ongezonde afhankelijkheid zien we twee varianten, emotionele en financiële afhankelijkheid. Laten we het nu hebben over de ongezonde emotionele afhankelijkheid. Lees goed en aandachtig, want dan pas is mijn boodschap op de juiste wijze overgebracht. Lezen tussen de zinnen kan je veel meer vertellen dan wat er geschreven is. Ik zou zeggen probeer het wel eens. Veel lees plezier!

Emotionele afhankelijkheidsliefhebbers

Emotioneel afhankelijke mensen hebben een overdreven behoefte aan de aandacht, en de goedkeuring van de anderen wanneer ze iets doen of bijvoorbeeld een beslissing willen nemen. Ze hebben angst voor morgen en de toekomst. Ze zijn bang om alleen te zijn en te eindigen. De goedkeuring van de omgeving bevat stuk bewijsmethode die ze heel erg belangrijk vinden, want ze hebben bijna altijd het gevoel dat ze het verkeerd of fout doen. Ze zijn best onzeker over zichzelf en eigen doen en laten. En de goedkeuring laat ze zich voor EVEN zelfverzekerd voelen. Dat gevoel duurt helaas niet lang, want de goedkeuring horen we van onszelf te krijgen en niet door de omgeving. Alles wat van buitenaf komt blijft tijdelijk van aarde.

Kom vandaag nog van je emotionele afhankelijkheid af

Dus begin vandaag nog met jezelf en durf te veranderen. Geloof mij, je hoeft niet van iemand of iets afhankelijk te zijn om je gelukkig te voelen of om verder te gaan met je leven. Je kan het prima alleen, en je hoeft je nooit te bewijzen, van wie moet dat? Van niemand toch! Er is een verschil. Dat we elkaars liefde nodig hebben is heel normaal, mensen zijn sociale wezens en we hebben behoefte aan elkaar, dat zeker en tot een bepaalde mate. Maar dat ons leven stopt als bijvoorbeeld de ene persoon verdwenen is van ons leven, dan klopt het niet helemaal. Wees de enige baas over je leven en houd het zo.

Financiële afhankelijkheidsliefhebbers

financieel afhankelijk

Nu komt de tweede variant aan de beurt en dat is de financiële afhankelijkheid. De bekende situatie waar we vaker over horen zijn de vrouwen die financieel afhankelijk zijn van hun mannen. De helft van de Nederlandse vrouwen is financieel afhankelijk van een partner of de overheid, tegenover 25 procent van de mannen. (Bron: CBS & SCP (2018) Emancipatiemonitor).

Maar zo zijn er nog meer situaties, zoals de gezinnen die afhankelijk zijn van de overheid, bijvoorbeeld de bijstand. Financiële afhankelijkheid houdt je leven in stand en het maakt een beperkte persoon van je. Je hebt niet veel opties, althans zo kan iemand denken die in zo’n situatie zit. Het gevaar daarvan is dat zulke gedachtes je levensgewoonte worden zonder dat je het door hebt, en dat is de ergste.

Hoe kom je van de financiële afhankelijkheid af?

Het leven gaat door en jij staat stil. Terwijl iedere persoon zich kan ontwikkelen tot de persoon die hij/zij wilt worden door hard te gaan werken. Misschien is het niet de functie waar jij voor gestudeerd of over gedroomd hebt. Niet de functie die jou binnen een maand rijk maakt, maar wie weet over een jaar. Het begin moet er zijn om de financiële onafhankelijkheid te bereiken. Begin vandaag nog en durf je leven te veranderen. Werk aan je situatie en jaag je dromen na. Heb een positieve houding en instelling en geloof in jezelf. Je zult er komen.

Wees financieel onafhankelijk met de werkmogelijkheden die er zijn

Werken op eigen manier en tempo kan tegenwoordig op allerlei manieren. Je kan online werken of op locatie, wat je dus maar zelf wilt en fijn vindt. Er zijn veel internet opties en mogelijkheden om vanuit je huiskamer al financieel onafhankelijk te worden. Zo kun je op internet spullen inkopen verkopen. Maar je kan ook voor je zelf beginnen als zelfstandige Copywriter, en nog steeds vanuit je huiskamer werken. Ik noemde nu maar twee voorbeelden maar je hebt er meer. Het is kwestie van willen, bepalen wat je wilt en daarna komt de stap zoeken. Je zult alleen al op internet veel werkmogelijkheden vinden, zonder een uitzendbureau te bezoeken of een sollicitatiegesprek te hoeven schrijven.

werkmogelijkheden

Bezoek even Marktplaats of Vinted en leer verkopen, dit kan eventueel ook op Bol.com. Maak een profiel op freelance.nl en begin als Virtueel Assistent, een boekhouder of zoals ik hiervoor genoemd heb, een tekstschrijver. Andere mogelijkheid is investeren en traden in Cryptomunten bijvoorbeeld want nu zo populaire, maar ook beleggen, ik lees dat er veel mensen hiermee bezig zijn. En er zijn best veel positieve reviews erover. Maar het is wel zo dat je eerst moet leren hoe het werkt voordat je eraan begint. Als je hier interesse in hebt dan kun je goed gebruik maken van Crypto Masterclass cursus om een goede trader en investeerder te worden.

Een andere mogelijkheid is Affiliate Marketing, en dit betekent promoten voor andermans product. Via je eigen website of social media kun je producten promoten tegen een commissie. Weet je niet hoe je er aan kan beginnen dan kun je altijd een cursus volgen. Zo zie je maar dat er tal van mogelijkheden zijn, je moet het alleen willen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk