Gezonde levensstij

In dit artikel wil ik het even hebben over de gezonde levensstijl. Dit is natuurlijk een ruimer woord, waar verschillende levenstypes onder vallen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan je uiterlijk (kledingstijl). Mentale en fysieke gezondheid en natuurlijk nog veel meer.

Als je op je gezondheid let. Dan ga je bewust met je keuzes in het leven. En wat mij betreft hoeft de gezonde levensstijl helemaal niet saai te zijn.
Gezond eten betekent niet per definitie niet lekker. Je kan lekkere, makkelijke en nog eens gezonde recepten maken. Het is helemaal niet moeilijk zoals het lijkt. Ik dacht altijd dat de gezonde levensstijl moeilijk te volgen is, en sterker nog niet haalbaar. Maar wat ik met de tijd heb ontdekt en waar ik zelf achter ben gekomen is dat het helemaal niet het geval is. Integendeel. Het is veel makkelijker en gezelliger. Tegelijkertijd hoef je je niet schuldig te voelen. Geloof mij, het geeft je voldoening. Zo’n lekker gevoel dat je je dag niet meer stuk mag.

Mentaal en fysiek gezondheid hebben natuurlijk te maken met je stemming. Zo beïnvloedt de ene het ander. En als deze twee niet in orde zijn dan kun je moeilijk van je leven genieten, maar ook niet verder ontplooien naar wie je graag wilt zijn of worden.

Maak een beginnetje naar een gezonde levensstijl.

Ik typ dit artikel vanuit een persoonlijke ervaring. En daarom wil ik benadrukken dat het proberen wel waard is. Probeer eens een keer gezond te leven, zo ga jij je ook goed voelen. Natuurlijk lukt het niet altijd 100%. Maar nogmaals, het is de moeite waard om eens een dag gezond te eten. De andere dag ga je bijvoorbeeld sporten. En wanneer het je weer lukt, ga je een ontspanning zoeken bij de Yoga en Ontspanningsoefeningen. Op deze manier bouw je het rustig op en je voelt je ook niet gejaagd om iets te moeten doen waar je op dat moment geen zin in hebt.

Ik zal later wat links op de website plaatsen om je te motiveren het werk van te gaan maken. Beide methoden werken goed. Ik heb persoonlijk veel baat bij gehad. En ik probeer het momenteel dagelijks toe te passen. Maar mocht je geen tijd hebben, wat heel normaal is in onze drukke tijden, dan is dat geen probleem. Je past het om de dag toe of één keer in de week. Zodra je het effect daarvan begint te merken, dan gaat het vanzelf. Je kan mij altijd e-mailen via het onderstaande contactformulier als je vragen hebt. Er bestaan namelijk geen gekke of domme vragen.

We zijn niet perfect, en dat is maar goed ook. Ik wil je hierbij zeggen dat wij niet perfect hoeven te zijn om gezond te kunnen leven. Dat denken veel mensen helaas en ik was er één van. Maar nu gelukkig niet meer.

Wat bepaalt de gezonde levensstijl?

We gaan in de volgende artikelen veel dieper in de gezonde elementen van de gezonde levensstijl. Maar Nu wil ik deze blog afsluiten met de drie belangrijke factoren die de gezonde levensstijl bepalen volgens mijn persoonlijke ervaring: Voeding, Beweging en Slaap. Deze drie factoren bepalen verder onze mentale gezondheid. Dit en meer gaan we dieper behandelen in de komende blogartikelen.

Wat zijn de methode(n) die mij op weg hielpen?

Voordat ik deze blog ga afsluiten wil ik je hierbij een geheimpje verklappen. Ik heb jaren geleed aan de heftige spanningen. Ik wist in eerste instantie niet wat ik precies had. na een lange rit. Ben ik gaan ontdekken wat de spanning precies is en hoe die kan ontstaan. Maar wat voor mij belangrijker was, was natuurlijk de behandeling.

Ik heb geleerd naar mijn lichaam te luisteren, en de signalen die mijn lijf mij geeft, serieus te nemen en dus niet negeren. Toen pas begon ik mijzelf beter te begrijpen en dus ook de spanning die voor mij een grote belemmering was, snel en effectief aan te pakken.

Toen ik overspannen raakte en in het proces zat, ben ik gaan zoeken naar een goede behandeling. Ik begon met verschillende methoden toe te passen. En wat mij zo goed heeft geholpen was Yoga.

Bij deze raad ik je aan om ”Happy with Yoga” lessen te gaan proberen. Ze leren je online stap-voor-stap hoe je de beste resultaten met je lessen kunt bereiken ongeacht je niveau.

Wat het ook makkelijker maakt is dat je de lessen op je eigen tempo kunt volgen en gewoon vanuit huis. Perfecte combinatie dus. Kortom je gaat ervan genieten en je komt eindelijk tot rust.

Gun jezelf een beetje rust en ontspanning en probeer het NU!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk