verslaving

Een verslaving, is een onderwerp waar iedereen het lastig vindt om het erover te hebben, zeer begrijpelijk. Maar vergeet niet dat praten over je verslaving de eerste stap in je behandeling kan zijn, en van het een komt het ander. Voordat je het weet heb je je verslaving al overwonnen. Maar wanneer spreken we nou van een verslaving? Wanneer ben je verslaafd en wat is de behandeling?

Wat is verslaafd zijn over het algemeen?

Een verslaving is je dagelijkse gewoonte/routine of hoe je het ook noemt. Je bent gewend aan bepaalde stof maar het kan ook zo zijn dat je gewend bent om uren lang achter je pc/laptop te zitten voor een bepaalde game of om social media gebeuren te volgen. De gewoonte oftewel de verslaving kan veel invloed hebben op je gemoedstoestand. Dezelfde geldt ook voor een stof of middel wat je dan binnenkrijgt zoals roken, of het gebruik van drugs of tabak.

ModeMode

Een teken van verslaafd zijn

Het gebruik geeft doorgaans een prettig gevoel en zorgt ervoor dat je je huidig leven en problemen even vergeet. Nou even, en even is altijd tijdelijk. Maar wat de gebruiker als eerst en laatst opslaat in zijn brein is het fijn gevoel wat hij/zij ervaren heeft op dat moment, waardoor het patroon zich steeds herhaald wordt. Als je in deze fase zit dan weet je dat je verslaafd bent.

de gevolgen van verslaving

het gevolg van verslaving

Er ontstaan door een verslaving verschillende lichamelijke problemen, zoals hartklachten en chronische vermoeidheid. Gebrek aan energie en noem maar op. Het verzwakt je lichaam en het vermindert je geluksgevoel in je brein. Dan komen nog de relatie en financiële problemen er bij. Deze worden met de tijd alleen maar erger en erger. De psychische klachten kunnen hierdoor makkelijker ontstaan. Je ontwikkeling komt stil te staan. Je verandert van gedrag en je wordt steeds futloos, waardoor je jezelf gaat verwaarlozen. Zoveel schade door een verslaving. En als je denkt dat deze gevolgen alleen door het gebruik van middelen veroorzaakt worden dan vergis je je enorm. Want game of internetverslaving veroorzaakt ook bijna dezelfde klachten. In sommige gevallen kunnen de gevolgen zelfs erger zijn.

De behandeling van verslaving

behandeling van verslaving

De verslaving kun je beschouwen als een zware ziekte die een serieuze behandeling nodig heeft. Je kan niet spreken van een verslaving-stop door te stoppen met het gebruik van middelen of slechte gewoontes. Je moet namelijk stap voor stap werken aan je herstel. de behandeling zou dan een combinatie moeten zijn van een therapie en een gezond leefstijl. Je begint bij het begin en dat is het herkennen en erkennen van het probleem, daarna het zelf-willen-stoppen en in staat zijn je leven te veranderen. Je moet dus achter je keus staan en voor een vrij leven gaan, kost wat het kost. Als je zo er in staat dan wil ik je alvast feliciteren dat het je gaat lukken, het leven te leiden dat jij graag wilt en wenst.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

De verslaving kun je beschouwen als een zware ziekte die een serieuze behandeling nodig heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk