Hallo dames, hoe maken jullie het in deze rare tijden. Ik ben zelf aan het experimenteren met eten. Omdat ik geen super kokkin ben, is nu het moment om wat recepten te bedenken en te maken. Weet je wat belangrijk is in het koken, merk ik zelf is het gevoel waarmee je de keuken in gaat. Kook je voor je geliefden dan hoef je geen kook prinses te zijn om lekkere en gezonde gerechten te maken.

Met zelf bedachte en gemaakte recepten, wil ik je inspireren om jij ook als onervaren kok/kokkin lekkere en gezonde gerechten gaat maken. Mijn gerechten zijn lekker (al zeg ik het zelf hihi) en makkelijk. Dat de gerechten niet veel tijd in beslag nemen vind ik namelijk het belangrijkst.

Kook en geniet

Ik ben helaas niet als die kook-prinsessen die het leuk vinden om de hele dag in de keuken te staan om lekker door te koken. Persoonlijk vind het belangrijk om mijn tijd goed in te delen. Zo probeer ik aandacht aan mijn kleintje te geven. Tevens is er een ME-TIME moment waar ik erg van geniet.

Heel simpel maak ik elke dag rond 15u een kopje koffie voor mijn man en mezelf, en dan gaan we even zitten en bijpraten. Op dat moment is mijn kleintje al in de dromenland. Ik ben dus niet de type die liever in de keuken staat, dan bezig te zijn met andere dingen in het leven. Ik hecht zeker veel waarde aan gezond eten maar voor mij hoeft het echt niet lang te duren. En dat was voor mij de aanleiding om na te gaan denken over een ideale oplossing. Mijn doel is Gezonde, makkelijk-en vooral lekkere gerechten maken.

Simpeler dan dat bestaat niet

Mijn dagelijkse gerechten bevatten altijd de basis ingrediënten, die in elk huis te vinden zijn. Dus niks bijzonders of moeilijks aan, want anders maak ik het gewoon niet 😉 het leukst hier aan is, dat mijn geliefden gek zijn op mijn gerechten, dat ze elke dag er van genieten terwijl ik maar heel kort in de keuken hoef te staan. Dit is toch geweldig. Met kleine moeite heb je je doel al bereikt.

Wat bepaalt de smaak van je gerecht?

Dus, waar jij moet opletten is de smaak van je gerecht. En dat wordt simpelweg bepaald door drie factoren (volgens mijn persoonlijke ervaring):

gezonde gerechten
  • De verse GROENTEN wat absoluut niet duur hoeft te zijn maar wel GEZOND.
  • De KRUIDEN die je gaat gebruiken,.
  • En als laatste is je voorbereidings-GEVOEL waar je de keuken mee ingaat.

Zoals ik al eerder aangaf, ik hou helemaal niet van lang staan in de keuken, en maar steeds nieuwe gerechten bedenken. Ik heb daarom mijn eigen manier bedacht om toch hetzelfde resultaat te behalen als de ervaren personen maar dan in de smaak. Voor mij is de smaak het aller belangrijkst. Dan maar minder presentatie hihi.

Hoe maak ik mijn lekker gerecht?

Zo maak ik bijvoorbeeld een ovenschotel van simpele ingrediënten, zoals 2 a 3st aardappelen, één tomaat, één uitje en 3 kleine bospeentjes en natuurlijk ook de knoflook, en één stuk (rood/geel of groen) paprika. Nou, nu is mijn basisgerecht al gereed. Wat ik dan elke keer als extra toevoeg zijn de groenten die ik niet elke dag gebruik maar wel er mee varieer. zoals sperziebonen, spruitjes, witlof, bloemkoel of broccoli of bijvoorbeeld pompoen enzovoort.

gezonde ovenschotel

De aardappelen, het tomaatje en het uitje snijd ik in kleine stukjes, ik kies één van de groenten die ik hierboven benoemd heb en snijd ik die ook in kleine stukjes. Een paar stukjes vlees, vis of kip erbij doen.

Ik voeg ongeveer 2 of 3 eetlepels olijfolie (een belangrijke smaakbepaler en ook nog gezond) toe aan de groenten. Nu komen de kruiden aan de beurt. Ik voeg zout, peper, gember en kurkuma en een beetje van pikante paprika poeder (een lekker smaakmaker) toe aan het gerecht. Alles goed door elkaar mengen. Rozijntjes met wat kaneel en basterdsuiker mengen, en een laagje van maken op de ovenschotel, als laatste bestrooi ik wat geraspte kaas er boven op, en ”est voila” 15min-30min in de oven op 200 graden en is je lekker avondeten al klaar. in totaal ben je ongeveer 45 min kwijt aan je lekker, makkelijk en gezond gerecht.

Weet je dat je met gezond eten ook makkelijk kan afvallen, terwijl je elke dag geniet van de lekkere smaken. zonder enige moeite val je gewoon af. Ben jij geïnteresseerd in de gezonde, makkelijke en lekkere gerechten, tegelijkertijd wil je afvallen. Probeer nu dan de Afslank Receptenbijbel

Veel succes met het maken van de lekkere, makkelijke en gezonde gerechten, en GENIET!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk