Weetjes over Arganboom

Argan olie

Tot vijftien jaar geleden wist bijna de hele wereld niet van het bestaan van Argania spinosa oftewel Arganolie behalve in Marokko. Het is een wonderbaarlijke middel en het wordt ook wel Marokkaanse goud genoemd. Maar helaas worden de bomen steeds schaarser in Marokko en ze zijn op het moment alleen te vinden in het zuiden van het land.

Argan olie is een multifunctioneel product. Zo kun je hem in de keuken gebruiken maar ook voor je beauty. Hij is lekker van smaak en ook heel gezond. Hiernaast kun je je huid, gezicht en haar er elke dag mee insmeren. De resultaten worden op een kort periode duidelijk te merken. Je gezicht gaat stralen en je haar wordt zacht en lekker soepel. Kortom je wordt er happy van.

Let wel op de kwaliteit van het product

Tegenwoordig heb je zeep blokken, shampoo en crèmes gemaakt van Arganolie. Maar let er wel op de kwaliteit voor dat je iets gaat kopen. maak eerst een onderzoek en zoek naar de webshop/winkel die bijvoorbeeld de beste reviews heeft. Deze worden geplaatst door mensen die het product hebben gebruikt en ervaren. Heel belangrijk dus om de reviews te lezen! Mijn advies voor jou.

Van Argan olie wordt een soort pindakaas of pasta gemaakt maar dan van de Argan noten, en dat heet Amlou. Wat is dat lekker, het is elke keer smullen. Wat een culinaire smaak heeft dat Amlou en het is nog eens gezond. Er wordt geen suiker bij toegevoegd. Argan olie is zoet van smaak en dan die noten erbij. HEERLIJK. Ik heb van een plaatselijke medewerkster begrepen dat er ook amandelen bij toegevoegd worden. Stel dat je alleen Amlou binnen hebt gewerkt en dus niets meer op een dag hebt gegeten dan geloof ik niet dat je aan vitamines tekort komt.

Arganolie wetenschappelijk onderzocht

”De Marokkaanse argan olie wordt op cosmetisch vlak als uiterst waardevol beschouwd omdat het meer dan 80% onverzadigde vetzuren, antioxidanten en talrijke bestanddelen met een positieve werking bevat. Aan de Universiteit Rabat in Marokko heeft professor Charrouf uitgebreid onderzoek gedaan naar de samenstelling van argan olie. Hierbij heeft hij aanzienlijke hoeveelheden tocoferol (vitamine E) gevonden (620 mg per liter!).

Bovendien werd in argan olie concentraties van quercetine en myricetine ontdekt. Verder is ook de unieke combinatie van sterolen in arganolie opmerkelijk, vooral de aanwezigheid van schottenol en spinasterol.”

Bron: Arganolie.nl

Mijn persoonlijke ervaring met Argan

mijn persoonlijke ervaring met Argan

Ik heb 6 jaar gelden een reisje gemaakt naar het zuiden van Marokko. Ik moet jullie vertellen dat ik zoveel van die vakantie heb genoten. Het was een combinatie van de prachtige uitzichten en heerlijk eten. Je voelt je opnieuw geboren. Ik was toen vaak te vinden in Ourika waar ik elke dag van de rivier en bergen en de stenen genoot. De mensen zijn zo lief.

Op een dag heb ik de straten van de omgeving waar ik zelf een hotelkamer heb gereserveerd, ben ik traditionele werkplaatsen tegen gekomen. Daar worden producten gemaakt van de Arganolie zoals zeep, crèmes. Ik heb gevraagd of ik een rondje binnen mag maken om te kijken hoe het proces in zijn werk gaat. En inderdaad ik mocht meekijken en ik heb zelf ook zeep gekocht. Ze zijn zo gastvrij en lief. Wat was dit een mooie ervaring voor mij. Geweldig!

Waar ligt Ourika?

De Ourika is een rivier in Marokko. Hij ontspringt in de Atlas en loopt vervolgens door de Ourika-vallei nabij de Marokkaanse stad Marrakesh.

Bron: Wikipedia.org

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk