Kurkuma thee wordt gemaakt van kurkuma. Kurkuma is een bekende specerij, die gemaakt is van de wortels van de plant kurcuma longa. Kurcuma is een soort kruid afkomstig uit de warme, vochtige streken van Zuid-en Zuidoost-Azië, en het behoort tot de familie Zingiberaceae.

negen gezondheidsvoordelen van de kurkuma thee

Het wordt al duizenden jaren gebruikt als geneeskrachtig kruidenpreparaat in de Indiase geneeskunde (wat betekent de levenswetenschap, en dat is een vorm van alternatieve geneeskunde) en een Chinese geneeskunde. India produceert 78% van de wereldwijde kurkuma voorraad.

In dit artikel zullen we meer te weten komen over de gezondheidsvoordelen van kurkuma thee.

De feiten over kurkuma thee:

 • Het actieve ingrediënt in kurkuma is curcumine
 • Curcumine geeft kurkuma zijn kenmerkende gele kleur
 • Van curcumine is aangetoond dat het ontstekingsremmende en immuun versterkende eigenschappen heeft

Van curcumine is aangetoond dat het een lage biologische beschikbaarheid heeft, wat betekent dat het langer duurt voordat het lichaam het opneemt. Daarom worden vaak supplementen met hoge en gegarandeerde curcumine concentraties gebruikt.

negen gezondheidsvoordelen van de kurkuma thee

Kurkumathee, gebrouwen met geraspte kurkumawortel, of het pure poeder ervan, is één van de meest effectieve manieren om deze specerij te consumeren. Er is geen specifieke aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kurkuma en volgens een eerder gepubliceerde studie hangt het bepalen van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid af van de aandoening waar het gebruikt voor wordt om te behandelen.

Alhoewel er uit de meeste onderzoeken is gebleken dat een veilige dosis van de kurkuma poeder, tussen de 400 tot 600 mg ligt, per drie keer per dag. Of 1 tot 3 g geraspte of gedroogde kurkuma wortel. Maar handraspen van kurkuma is de beste manier om een ​​zuivere bereiding te garanderen.

Welke gezondheidsvoordelen biedt kurkuma thee?

Er wordt aangenomen dat het consumeren van kurkuma-thee verschillende voordelen heeft, we zullen er in dit artikel negen in detail noemen.

negen gezondheidsvoordelen van de kurkuma thee
 1. Verlicht symptomen van artritis
 2. Verhoogt de immuunfunctie
 3. Het verlicht de cardiovasculaire complicaties
 4. Het houdt kanker tegen
 5. Helpt bij het beheersen van het prikkelbare darm syndroom
 6. Voorkomt en behandelt de ziekte van Alzheimer
 7. Voorkomt de leverbeschadiging, galstenen en regelt de leveraandoeningen
 8. Helpt bij het stoppen en behandelen van diabetes
 9. Helpt bij het behandelen en beheersen van longaandoeningen

Hoe bereid je de kurkuma thee?

recept voor kurkuma thee

Kurkuma thee kan worden bereid met de kurkuma poeder, geraspte kurkuma wortels, of gedroogde kurkuma, een populair theeproduct waarvan wordt aangenomen dat het hoge concentraties biologisch beschikbare of opneembare curcumine bevat.

 • Kook 4 kopjes water
 • Één tot twee theelepels geraspte of gepoederde kurkuma.
 • Breng het mengsel 10 minuten gedeeltelijk aan de kook (op laag vuur).
 • Schenk de thee in een pot en laat 5 minuten afkoelen.

Veel mensen voegen andere ingrediënten aan het mengsel toe om de smaak te verbeteren of de opname te vergemakkelijken, waaronder:

 • Honing, om de thee zoeter te maken en de antibacteriële werking te versterken.
 • Pure melk, amandelmelk, kokosmelk of een eetlepel kokosolie, of ghee, om de opname van thee te verbeteren, omdat het gezonde vetten nodig heeft om goed op te lossen.
 • Zwarte peper, die piperine bevat, een chemische stof waarvan bekend is dat het de opname van kurkuma verbetert, wat thee ook een scherpere smaak kan geven.
 • Citroen, Gember, Om de antioxiderende en antibacteriële eigenschappen van het mengsel te combineren en de smaak te verbeteren.

Bron

Vertaling

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk