Begin je dag met een heerlijke kopje koffie, Bio of dieet, een warme glas melk met kaneel/gember of chocolademelk, net wat je lekker vindt om je dag er lekker mee te beginnen. Maar voordat je hiermee begint, neem je eerst een warme douche en kleed je je comfortabel aan. Voel je je nu fris als een hoentje? Dan ga je nu een uurtje of twee genieten van het ontspannend moment samen met jezelf, en doe wat je op dat moment je leuk lijkt om te doen.

Voorbeelden van wat je kan doen

Lees bijvoorbeeld een boek die je al een tijdje hebt gekocht en je maar uitstellen bleef om er mee te beginnen. Schrijf een waargebeurd verhaal. Iedereen van ons heeft wat meegemaakt in zijn of haar leven. Ga lekker schilderen terwijl je geniet van het drinken van je warme koffie en je naar piano muziek luistert bijv. Dit kan jou veel inspiratie geven tegelijkertijd maakt jou nog gemotiveerder om de beste uit jezelf te halen. Nou, hoe leuk is dat?

Het is mogelijk!

Ik schrijf deze woorden terwijl ik goed weet dat zo’n stap niet voor iedereen makkelijk zou zijn. Voor mensen die te veel nadenken, of naar perfectie streven, zou dit een grote uitdaging zijn. Ik weet als geen ander hoe dit voelt. Het is in ieder geval niet makkelijk maar zeker ook niet onmogelijk. Just do it!

Beginnen met iets is voor veel doeners geen punt. Hij/zij doet het gewoon, zonder gepieker gedrag of wat dan ook. Maar als je meer een denker bent dan is het een heel opgave om alleen al te beslissen, laat staan het invoeren ervan. Maar niks is minder waar. Ik zou zeggen begin gewoon. Het maakt totaal niet uit waar je mee begint, het gaat er om dat je actie onderneemt en dat je gewoon begint.

Je gaat merken dat jouw wereld maar groter en groter wordt, door alleen al die kleine stappen te ondernemen. Geloof mij maar, het is nooit laat om je leven te veranderen.

Het gaat je lukken!

Het extreme denk gedrag is uiteindelijk het resultaat van de angst. Iedereen die hier last van heeft, begrijpt waar ik het over heb. Maar het goed nieuws is dat dit probleem wel te verhelpen is. Het enige wat je moet doen, is geloven in jezelf en in het feit dat het je OOIT gaat lukken, en dat geeft je hoop.

Maar wat ik je mee wil geven is dat je diegene bent die de moeite moet doen om het gewenst resultaat te bereiken. Helaas kan niemand je daarin helpen. Maar het is 100% zeker de moeite waard om te gaan proberen, want jouw leven wordt daardoor alleen maar leuker en lichter.

Het komt namelijk niet zomaar dat je van je uitstelgedrag of perfectionisme af komt. Dus doe het gewoon en begin vandaag nog met de kleine stapjes, hoe moeilijk het ook is of voelt. En neem ze serieus, want deze kleine stappen zullen ongetwijfeld groot invloed op je leven hebben en je verder brengen. Het is tijd om te gaan veranderen om vrijer, opener en dromerig te mogen leven. Het is jouw leven, jij bepaalt en jij leeft en jij krijgt nu de kans om het anders te gaan doen dan hoe jij het altijd hebt gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk